2015. február 26., csütörtök

A vendégek szemével: Mitől lesz jó egy esküvő?

Meghívó
Azokat a vendégeket akik nem ismerik a násznép többi tagját jó döntés párban hívni (.... és partnere), így ők is tudnak kivel beszélgetni.

Várakozás
 Igyekezz a programot úgy megszervezni, hogy ne legyenek hosszú szünetek amikor a vendégek várnak, mert ez könnyen unalmassá válhat. Ebből a megfontolásból érdemes a fotózást a ceremónia előtt megtartani vagy a vacsora helyszínéről menni fotózni, hogy a vendégeknek a gratulációkat követően ne kelljen még a fotózást is végigvárni.

Helyszín
Nem árt a vendégeknek részletes leírást vagy térképet mellékelni az egyes helyszínekről, így elkerülheted, hogy eltévedjenek illetve elkéssenek. A ceremónia és a vacsora helyszínét úgy válaszd ki, hogy a lehető legközelebb legyenek egymáshoz – így mindenkinek kényelmesebb.

Étkezés
A menü kiválasztásánál saját ízlésed a legfontosabb, de a választásnál legyél óvatos. Vedd figyelembe a vendégeket is. Lehet, hogy nem fogják értékelni például az egzotikus vagy nagyon különleges ételeket.
Apró figyelmesség az is, ha a vegetáriánusoknak külön kérsz főételt.

Ültetés
A család ültetésénél figyelembe kell venni a rokoni kapcsolat szorosságát (pl. az ifjú pár mellett ülnek szüleik, utána testvéreik).
Próbáld meg úgy elkészíteni az ülésrendet, hogy lehetőleg olyanok üljenek egymás mellett, akik ismerik egymást. Akadhatnak olyanok, akik nem akarnak bizonyos vendégek mellé ülni – vedd ezt is figyelembe.
Azok a vendégek, akik nem nagyon ismerik a többieket ülhetnek egy asztalnál.

Italkínálat
Elég költséges a násznép egész éjszakai fogyasztását fizetni, tehát érdemes összeállítani egy változatos itallapot, melyről mindenki ízlése szerint választhat.

Felszolgálás

Érdeklődj előre, hogy vendégeidet hány pincér fogja kiszolgálni, mert a lassú kiszolgálás igen gyorsan elronthatja a hangulatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése