Szokatlan
Dekorelemek!
Réges régen a sátras lagzik korszakában úgy kezdődött az
esküvőszervezés, hogy az örömszülők elkezdtek disznót, csirkét, bárányt
hizlalni, bort, pálinkát készíteni, és még a virágoskertbe is leveszöldséget
ültettek, hogy minél olcsóbban ki lehessen hozni az esküvőt.
Aztán elkövetkezett a rendszerváltás, és az esküvő
bizniszt is elérte a változás szele. Mindenki éttermi lakodalmat akart, senki
nem akart hetekkel előtte csigatésztát készíteni, krepp-papírt hajtogatni, úgy
gondolták a házasulandók és az örömszülők is, hogy minden pénzt megér ha valaki
leveszi ezt a gondot a vállukról.
Manapság akár felkérünk esküvőszervezőt, akár nem, az
ifjú pár szeret rész venni az előkészületekben, pl. saját készítésű
meghívókkal, valami rájuk jellemző dekorációs elemmel járulnak hozzá a nagy
naphoz. Egyrészt segít a fiataloknak ráhangolódni az esküvőre, barkácsolás,
pepecselés közben ünnepi hangulatba kerülni, másrészt újra divat a spórolás, és
a kreatív esküvő.
Voltam egy olyan esküvőn, ahol a legkedveltebb dekorelem
az erős paprika volt cserépben, a húslevest lehetett vele ízesíteni, és a
vőlegény büszkén mesélte mindenkinek, hogy ő saját kezűleg nevelgette erre a
nagy napra.
És hogy lehet a kínált italból dekoráció?
Íme:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése