2015. március 9., hétfő

Mi legyen a gyerekekkel az esküvőn?

Ahhoz, hogy a szülők jól érezhessék magukat, bizony előzetesen is érdemes ötletelni a gyerekekről is. Íme, néhány tipp, amivel a szülők dolgát megkönnyítjük, és a hangulatot is feldobjuk. A kérdés, hogy mi lesz a meghívott vendégek gyerekeivel, általában csak akkor fordul meg a fejünkben, amikor már szinte minden készen van, és gyönyörködve állunk a teremben, ahová az évszázad buliját terveztük, majd eszünkbe jutnak a kis csintalanok, akikről mindig bámulatos fotók készülnek, de valahogy a szórakoztatásuk - mint feladat – eltörpül(t eddig) szüleik jókedvre derítése mellett. Pedig ahhoz, hogy a szülők jól érezhessék magukat, bizony előzetesen is érdemes ötletelni a gyerekekről is.

Kinek kell szék?
Az első kérdés, ami már akkor felmerül, amikor a létszámot tervezzük, hogy kinek kell szék. A szolgáltatók 12 év alatti gyerekeknek általában néminemű (10-50%) kedvezményt ugyan szoktak adni, és a 3 év alattiakat nem veszik figyelembe a létszámnál, nekünk viszont erre is oda kell figyelni. 3 év alattiak számára érdemes etetőszékről gondoskodni, hogy anyának és apának ne kelljen a vacsora végére annyira elfáradnia, hogy nem csak a gyereket kelljen lerakni a nagyinál, de ők se jöjjenek vissza. A nagyobbaknak pedig biztosítsunk széket mindenképpen – még akkor is, ha a szülő nem kéri – nem lehet ugyanis foglalkozni a gyerekkel és enni egyszerre. Megkönnyítjük a dolgukat a vendégeknek, ha a nagyobb gyerekeknek csinálunk egy gyerekasztalt, ahol kedvükre barátkozhatnak, és a korukbeliekkel játszhatnak.

Adjunk nekik feladatot!
Ha a szertartáson a lufi fújó pisztolyt a gyerekeknek adjuk, biztosak lehetünk benne, hogy elegendő buborék között haladunk majd át – persze csak ha nem lőtték ki addigra az összeset. Kitalálhatunk nekik játékokat is – például elrejtünk csokit az esküvő helyszíne körül, az étteremben, vagyis ott, ahol biztonságban lehetnek. Ezzel lefoglaljuk őket, és a szüleiket is hagyjuk szusszanni egyet.

Játszósarok
Igazán hálás dolog, ha néhány játékot, rajzlapot, filctollat bekészítünk egy sarokba, kiválasztunk olyan játékokat, amely megfelel a meghívott gyerekek korának, így míg anya és apa ropja a parketten, a gyerek is el tudja foglalni magát. A közeli, gyerekkel érkező ismerősöket is meg lehet kérni, hogy hozzanak néhány olyan játékot, amivel többen jutnak játszani.

Alvószoba/Szoptatós szoba

A kisbabákkal érkezőknek – ha van erre lehetőségünk, biztosítsunk egy szoptatós szobát. Így az anyukáknak nem kell kényelmetlenül érezniük magukat. Ha van dajka, óvó néni ismerősünk, fel is lehet bérelni néhány órára, hogy vigyázzon az alvó kisgyerekekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése