2017. március 6., hétfő


Környezetbarát esküvő!

Olvasgatva a különböző tengerentúli esküvős trendeket, rábukkantam egy érdekességre, melyre itthon még egyáltalán nem fektetünk hangsúlyt.
Külföldön egyre népszerűbb, hogy a zöld szín nem csupán a dekorációban köszön vissza egy esküvőn, hanem emellett a nagy nap megszervezése során a párok odafigyelnek a környezetvédelemre. Angliában külön esküvőszervező irodák specializálódtak a környezetbarát menyegzőkre. Mit kell ez alatt érteni?

A papírtermékeknél előnyben részesítik az újrafelhasznált papírt, így ilyet alkalmaznak a meghívók, az ültető kártyák, és akár a szalvéták esetében is. Ami a meghívót illeti, a legkörnyezetbarátabb megoldás az e-mailen keresztül elküldött invitálás. Ide tartozik továbbá, hogy a dekorációnál elsősorban élő, ültetett, cserepes növényeket használnak. Ha továbbmegyünk, a menyasszonyi ruha készülhet organikus pamutból, az ételek pedig biogazdaságból származó élelmiszerekből.






Sajnos nem tartom valószínűnek, hogy Magyarországon a közeljövőben elterjedne az ún. “eco-friendly”, azaz környezetbarát esküvő. Különösen azért nem, mert nagy valószínűséggel ezek a speciális anyagok, ételek jóval drágábbak az átlagosnál. Mindazonáltal már azzal óvjuk környezetünket, ha meghívónkat újrafelhasznált papírból készíttetjük, vagy éppen ha lovaskocsival és nem autóval érkezünk a helyszínre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése